Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Η σκοτεινή πλευρά της παγκοσμιοποίησης


Οι εγκέφαλοι της παγκόσμιας ολιγαρχίας των πεφωτισμένων του συστήματος εδώ και πολλά χρονιά έχουν επινοήσει μια ιδεολογική καραμέλα με γυαλιστερό περιτύλιγμα δημοκρατικών προδιαγραφών που αναγράφει πάνω της «παγκοσμιοποίηση». Έχουν φροντίσει με έξυπνο και ευγενικό τρόπο να «κεράσουν» την «καραμέλα» σε λαούς με πολιτισμό και παράδοση, προκειμένου να πετύχουν τους μακροχρόνιους στόχους τους, χωρίς πολέμους και δικτατορίες, με την απώλεια της εθνικής συνείδησης και ταυτότητας των λαών, σταδιακά και την υποταγή τους στο παγκόσμιο ολιγαρχικό σύστημα. Παράλληλα, συντελείται με οργανωμένες κινήσεις, η μετακίνηση μαζών εξαθλιωμένων λαών ως οικονομικοί μετανάστες ή λαθρομετανάστες σε χώρες με ανεπτυγμένο οικονομικό επίπεδο για φτηνά εργατικά χέρια. Το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης πράξης είναι η ανεργία στις χώρες αυτές, η σκληρή λιτότητα, τα χαμηλά ημερομίσθια εργαζομένων, η υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου και ο περιορισμός των εργατικών δικαιωμάτων.

Δημιούργημα όλων αυτών των καλά οργανωμένων σχεδίων είναι μια νέου τύπου Φεουδαρχία με οικονομικούς δουλοπάροικους στην αρχή και αργότερα υποταχτικές ανθρώπινες μηχανές με μηδενικά σχεδόν δικαιώματα. Για να αποκτήσουν τον έλεγχο και την επιβολή της θέλησής τους πάνω στις μάζες των λαών, χρησιμοποιούν όχι μόνο την ιδεολογική προπαγάνδα αλλά και το ακαταμάχητο όπλο της ηλεκτρονικής τεχνολογίας.
Ήδη βρισκόμαστε στο στάδιο της παρακολούθησης με τον «μεγάλο αδελφό (Big Brother) και των ηλεκτρονικών δορυφόρων καταγραφής του πλανήτη αλλά αυτό δεν τους αρκεί.
Θέλουν να καταγράψουν όλα τα στοιχεία των πολιτών ακόμη και τα άκρως προσωπικά δεδομένα που μέχρι σήμερα προστατεύονται συνταγματικά, να παρακολουθούν τις κινήσεις αλλά και τις τυχόν αντιδράσεις τους προς το σύστημα για να έχουν μια πλήρη εικόνα της προσωπικότητας του κάθε ατόμου.
Θέλουν να ξεχωρίσουν από το ανθρώπινο κοπάδι (έτσι δυστυχώς μας βλέπουν) τα ερίφια-αγριοκάτσικα από τα πρόβατα. Τους ακίνδυνους από τους επικίνδυνους για το σύστημά τους.
Και κατέληξαν στην ηλεκτρονική «κάρτα του πολίτη». Θα έχει σχήμα πιστωτικής κάρτας εφοδιασμένη με ένα «έξυπνο» μικροτσίπ που θα περιέχει τα πάντα για τον κάτοχο του ατόμου με τον γνωστό κωδικό «666».
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκφράζει ανησυχίες και επιφυλάξεις για την έξυπνη αυτή κάρτα επειδή αντιμετωπίζει σοβαρά κενά σε θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων. Θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα περί «προστασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα» που κατοχυρώνονται στο άρθρο 8 του Ευρωπαϊκού Χάρτη θα παραβιάζονται, εφ' όσον θα έχει δικαίωμα πρόσβασης ο οποιοσδήποτε που θα μπορεί να διαβάσει ηλεκτρονικά την κάρτα αυτή μέχρι και τα απολύτως προσωπικά δεδομένα του κάθε πολίτη (π.χ. εάν είναι άθεος, φανατικός χριστιανός ή μουσουλμάνος, ομοφυλόφιλος, αντιεξουσιαστής, εθνικιστής, κομουνιστής, οι κληρονομικές του παθήσεις και το ιστορικό του και η εν γένει υγεία του, ταξίδια στο εξωτερικό, κόστος ταξιδιού, τι είδους ψώνια έκανε, πόσο κόστισαν κ.ά.).
Είναι πλέον σίγουρο, ότι οι μελλοντικοί εργοδότες των πολιτών θα είναι σε θέση να ξέρουν αν το άτομο αυτό τους κάνει ή όχι, με βασικό κριτήριο τα προσωπικά του δεδομένα που θα διαβάζονται ηλεκτρονικά και όχι τόσο πολύ οι σπουδές και τα άλλα τυπικά τους προσόντα, αφού οι περισσότεροι δηλώνουν πτυχία και μετεκπαιδεύσεις!
Το άρθρο 9 του Ελληνικού Συντάγματος στην πρώτη παράγραφο αναφέρει ότι «η ιδιωτική και οικογενειακή ζωή του ατόμου είναι απαραβίαστη…». Κατοχυρώνει ρητά το δικαίωμα στον ιδιωτικό βίο που συνδέεται με την αξία του ανθρώπου και την προστασία της προσωπικότητάς του. Οι ρυθμίσεις αυτές προστατεύουν στο ακέραιο το ιδιωτικό απόρρητο των Ελλήνων πολιτών. Αρκετοί Έλληνες πολίτες εκφράζουν ανησυχία και προβληματισμό για τον πραγματικό λόγο ύπαρξης αυτής της νέας ηλεκτρονικής κάρτας εφ' όσον:
  • Για τις φορολογικές μας υποχρεώσεις έχουμε το ΑΦΜ.
  • Για τις συναλλαγές μας με κάθε δημόσια υπηρεσία έχουν τις αστυνομικές μας ταυτότητες και το ΑΜΚΑ.
  • Για τις δοσοληψίες μας με τις τράπεζες και την αγορά καταναλωτικών αγαθών έχουμε τις γνωστές μας πιστωτικές κάρτες των τραπεζών. Η κάρτα του πολίτη, μήπως είναι τελικά ένα σύγχρονο φακέλωμα ηλεκτρονικού τύπου που μας στερεί την ατομική ελευθερία και δίνει τη δυνατότητα στο κράτος της εξουσίας (Βρυξέλλες) να έχει στο εγγύς μέλλον τον απόλυτο έλεγχο επάνω μας;
Ο Τζώρτ Όργουλ στο προφητικό βιβλίο του, που για την εποχή που γράφτηκε θεωρήθηκε ακραίο επιστημονικής φαντασίας, περιγράφει το εφιαλτικό σενάριο μιας ολοκληρωτικής δυστοπίας όπου ο «Μεγάλος Αδελφός» ρυθμίζει την παραμικρή λεπτομέρειά τους, την κοινωνική αλλά ακόμη και την προσωπική ζωή των πολιτών της φανταστικής Ωκεανίας!
Με την «κάρτα του πολίτη» και ποιος αλήθεια ξέρει στο μέλλον με τι άλλο ακόμη τεχνολογικό «επίτευγμα» θα αποκτήσουν τον απόλυτο έλεγχο και την παρακολούθηση κάθε ανθρώπινης δραστηριότητας και ελεύθερης σκέψης!
Εάν καθιερωθεί με νόμο του κράτους, όποιος τελικά θα αρνείται θα καταδικάζεται… σε απόλυτη πτώχευση! Χωρίς την κάρτα αυτή δεν θα μπορεί να συναλλάσσεται με τις υπηρεσίες και να παίρνει χρήματα από το μισθό του ή από τις τράπεζες. Η «έξυπνη» αυτή κάρτα (Smart Card) είναι ένα προστάδιο, ένας Δούρειος Ίππος για τη μελλοντική εμφύτευση του μικροτσίπ (veri chip) στο ανθρώπινο σώμα. Θα είναι παρά τις εξυπηρετήσεις και τις υπηρεσίες που θα μας προσφέρει, το πέρασμά μας από την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ στη ΣΚΛΑΒΙΑ. Σε μια δράση με δραστηριότητες μιας μειοψηφίας σκοτεινών εγκεφάλων που θέλουν να περιορίσουν στο ελάχιστο ή και να εξοντώσουν τις ανθρώπινες ελευθερίες, πρέπει να υπάρξει ομαδική και καθολική αντίδραση της κοινωνίας για να μην περάσουν τα υποχθόνια σχέδιά τους, που ονειρεύονται τον άνθρωπο του μέλλοντος απόλυτο υποχείριό τους, χωρίς ονοματεπώνυμο αλλά με ταμπέλα (κωδικό αριθμό) όπως οι Εβραίοι πολίτες στην κατοχή από τους Γερμανούς Ναζί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου